Výstavba mení Záhorskú Bystricu, pribúdajú cesty

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Čulý stavebný ruch v Záhorskej Bystrici súvisí aj s aktivitami investorov blízko vstupu do mestskej časti v smere z Bratislavy. V tejto oblasti pokračuje výstavba rezidenčného projektu Pod vŕškami.

V súvislosti s projektom vzniká v týchto dňoch nová hlavná komunikácia cesty v smere na Strmé vŕšky a pribúdajú aj ďalšie prístupové cesty a chodníky k jednotlivým domom. Rezidenčné bývanie Pod vŕškami sa bude rozprestierať na ploche 310 000 štvorcových metrov. Popri pozemkoch na výstavbu individuálnych rodinných domov ponúka aj 24 rodinných domov postavených na kľúč a nízkopodlažné domy s plochou 115 000 štvorcových metrov bytových jednotiek. Projekt za 265,6 milióna eur by mal byť ukončený v roku 2014.

Súčasťou výstavby štvrte je jej napojenie na existujúcu infraštruktúru mestskej časti už v tomto období. Finále čaká aj budovanie hlavných komunikačných trás - cesty vedúcej na Strmé vŕšky pri Vápenickom potoku, cyklotrasy a chodníka pre peších. Sprístupnené by mali byť v tomto roku. Rovnako by mala byť ešte v tomto roku odovzdaná aj kruhová križovatka a rozvody pre osvetlenie.

Súčasťou výstavby prvej etapy je vybudovanie 400 bytov v nízkopodlažnej zástavbe, ktoré by mali byť hotové asi o dva roky.

Developermi projektu sú izraelské spoločnosti SL Group, Delek a BSG (Scorpio) v partnerstve so slovenskou Operou. V projekte Pod vŕškami vystupujú pod spoločným názvom Opera SL Group.

(rob, brn)
FOTO - Opera SL Group

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie