Boháčky sľubujú nadštandardné bývanie

15.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Záhorská Bystrica by mal o niekoľko mesiacov vyrásť obytný súbor Boháčky, ktorý sľubuje kvalitné bývanie v nadštandardnom vybavení.

Projekt ráta s celkovou výstavbou 85 rodinných domov a 44 bytových jednotiek. Občianska vybavenosť by mala byť na 5500 štvorcových metroch, v garážach bude spolu 264 parkovacích miest a 69 stojísk má byť na verejných parkoviskách. Súčasťou návrhu je aj úprava prítoku Vápenického potoka.

Lokalita Boháčky sa nachádza na juhovýchodnom okraji mestskej časti Záhorskej Bystrice a leží v priestoroch bývalého ovocného sadu. So začiatkom výstavby sa ráta v apríli 2010, s dokončením v júni 2011.

Výstavba obytného súboru sa člení na dve etapy. V prvej pôjde o výstavbu väčšej časti obytného súboru s pozemkami pre rodinné domy, bytové domy a občiansku vybavenosť. Tento priestor sa nachádza medzi Dievčim potokom z južnej stany a Vápenickým potokom zo severnej strany.

Druhá etapa zahŕňa dokončenie rodinných domov a výstavbu bytových jednotiek medzi Vápenickým potokom z južnej strany a súkromnými pozemkami prístupnými z komunikácie C1. Investorom je spoločnosť Tirrellus a celkové náklady na stavby dopravnej a technickej infraštruktúry sa odhadujú na 1,05 milióna eur.

(rob)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie