Samospráva aj investor sa chcú dohodnúť

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Rokovania o ďalších možných zmenách vo výstavbe Viladomov v Devíne, ktoré sú predmetom dlhodobého sporu medzi devínskou samosprávou a investorom, spoločnosťou Skanska, potvrdil aj samotný investor.

Vedúca oddelenia komunikácie skupiny Skanska v SR Magdaléna Dobišová pre Bratislavské noviny uviedla, že minulotýždňové stretnutie bolo jedným z ďalších medzi architektmi spoločnosti a zástupcami stavebného úradu v Devíne. „Projekt Viladomov nastavujeme tak, aby boli spokojné obe strany. Aby sme našli kompromis medzi ekonomickou únosnosťou a požiadavkami Devína a aby sme projekt posunuli do roviny stavby ekologicky zaujímavej a energeticky úspornej,“ uviedla M. Dobišová.

Spoločnosť Skanska Development SK získala platné územné rozhodnutie ešte za bývalého vedenia mestskej časti, v roku 2005. Starostka Devína Ľubica Kolková po svojom zvolení prezentovala názor, že výstavba podľa vtedajšieho zámeru naruší celkový vzhľad Devína. Výstavba štvorpodlažných Viladomov by znamenala príchod približne 1 000 ďalších ľudí a asi 500 áut. Proti projektu protestovali aj nespokojní občania, ktorí spísali petíciu.

Spoločnosť Skanska koncom minulého roka oznámila, že vychádza v ústrety požiadavkám obyvateľov a miestnej samosprávy. Nad rámec územného rozhodnutia a zákona verejne vyhlásila, že postaví tri veľké a dve menšie detské ihriská, zriadi park a oddychovú zónu s lavičkami a zeleňou. Pri desiatich objektoch tretej a štvrtej etapy Viladomov zmení prvé nadzemné podlažie na občiansku vybavenosť.

(rob)

Páčil sa vám článok?