Výstavbu garáží sprevádzajú nejasnosti

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Klincovej ulici v Ružinove sa začala výstavba polyfunkčného objektu Ružinovské centrum a garážového domu, s ktorou sú od začiatku spojené nezrovnalosti týkajúce sa počtu podlaží.

Začiatkom minulého roku predložila spoločnosť A-studio na magistrát zámer výstavby polyfunkčného domu a garážového domu Ružinovské centrum. Okrem bytov, administratívnych priestorov a predajní v ňom mali byť aj parkovacie miesta. Práve s garážovým domom sú spojené nezrovnalosti: pôvodne mal mať dve podzemné a tri nadzemné podlažia. Na webovej stránke www.jt-com.sk/rucen obsahujúcej podrobnosti o projekte Ružinovského centra vrátane cenníka bytov a garáží, si možno obzrieť vizualizácie, na ktorých je budúci garážový dom znázornený s troma nadzemnými podlažiami, ale v texte sa už hovorí o piatich nadzemných podlažiach. Podľa našich zistení bolo v prípade garážového domu dané povolenie len na tri nadzemné podlažia. Ak by sa teda pristavali ďalšie dve, šlo by o klasickú čiernu stavbu. V tejto chvíli je na mieste budúceho polyfunkčného centra ešte len obrovská stavebná jama, a tak je dosť času na vyriešenie prípadných nejasností.

Oslovili sme architekta Stanislava Tarabu zo spoločnosti A-studio a požiadali sme ho, aby nám túto nezrovnalosť vysvetlil. Na e-mail so žiadosťou o vyjadrenie, ktorý sme poslali do spoločnosti A-studio, sme od neho dostali ako odpoveď poďakovanie, že sme upozornili na chybu na webovej stránke - údaj o piatich nadzemných podlažiach sa na nej vraj ocitol omylom. Na stránke sú však aj výkresy s pôdorysmi štvrtého a piateho nadzemného podlažia garážového domu - ťažko uveriť, že aj tie vznikli omylom. Keď sme S. Tarabu na túto skutočnosť upozornili, už nám neodpovedal. Ostáva len veriť, že na Klincovej ulici nevyrastie ďalšia čierna stavba. Situáciu okolo výstavby polyfunkčného objektu Ružinovské centrum budeme naďalej pozorne sledovať.

Páčil sa vám článok?