Prvé dve z troch veží na Bajkalskej kolaudujú

12.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Prvé dve budovy komplexu III Veže na Bajkalskej ulici v Bratislave už kolaudujú. Ako pre agentúru SITA uviedla marketingová riaditeľka spoločnosti Cresco Group Petra Veselá, právoplatné kolaudačné rozhodnutie by mohli dostať koncom februára.

"V súčasnosti dokončujeme stavebné a remeselné práce, byty pripravujeme na odovzdanie klientom. Pracuje sa ešte aj na fasáde budov," spresnila. So stavebnými prácami pokračujú aj na tretej veži, jej kolaudácia je naplánovaná na leto. Veselá zároveň nepripúšťa, že by projekt priamo ovplyvnila finančná kríza. "Ovplyvnila klientov, ktorí si berú úvery. Týmto spôsobom sa to dotkne aj nás," povedala.

Výstavba polyfunkčného komplexu sa začala v roku 2006. V 24-poschodových budovách je k dispozícií 633 bytov a mezonetov, ktoré majú rozlohu od 40 do 220 metrov štvorcových. Na spodných podlažiach bude obchodná pasáž s kaviarňami a reštauráciami, nebudú chýbať služby - lekáreň, predajňa potraviny či čistiareň.

Súčasťou všetkých troch veží budú na piatom poschodí aj kompletne zariadené fitness centrá a family rooms pre stretnutia či rodinné oslavy. K dispozícii bude 836 parkovacích miest v podzemnej garáži, z toho 60 by malo byť pre verejnosť. Náklady na výstavbu III Veží sú viac ako dve miliardy korún (66 387 838 €).

(sita)

Páčil sa vám článok?