Starosta nevidí dôvod nestavať hotel

6.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Nového Mesta Richard Frimmel nevidí dôvod meniť postoj k zámeru postaviť hotel na mieste bývalej výletnej reštaurácie Snežienka v najnavštevovanejšej rekreačnej zóne Bratislavčanov na Železnej studienke.

Miestny úrad Nové Mesto sa v súčasnosti nevie vyjadriť k prípadným zmenám v projekte, pretože stavebný úrad od investora stavby, spoločnosti Snowdrop, nemá žiadosť o územné či stavebné konanie. Úrad pripomína, že ministerstvo životného prostredia odporučilo výstavbu hotela so sedemnástimi podmienkami, z ktorých sa väčšina týka ochrany životného prostredia.

Ministerstvo sa opieralo o stanoviská ministerstva hospodárstva, Slovenskej agentúry životného prostredia, Obvodného úradu životného prostredia Bratislava a mestskej časti Nové Mesto.

Mestská časť žiadala vypracovanie entomologického a zoologického posudku lokality - najmä z hľadiska chránených živočíchov, eliminovanie nežiaducich svetelných vplyvov na nočné živočíchy, zachovanie hodnotných drevín v maximálnej miere, zabezpečenie ochrany stromov pri stavebných prácach, nezasahovanie do porastov na brehu Vydrice, doriešenie vývozu prečistenej odpadovej vody zo zbernej nádrže a iné.

„Vzhľadom na stanovisko ministerstva životného prostredia starosta Richard Frimmel nevidí dôvod, prečo by mestská časť mala upustiť od pôvodného názoru," uvádza novomestský miestny úrad. Úrad konštatuje, že vedenie mestskej časti má už niekoľko rokov záujem o rekonštrukciu niekdajšej reštaurácie Snežienka a skultivovaní jej okolia.

„Jedným z prvých krokov na naplnenie tohto zámeru v prospech návštevníkov lesoparku bola rekonštrukcia lanovej dráhy, ktorá bola daná do užívania v októbri 2005 a využívajú ju aj zahraniční návštevníci hlavného mesta. Teraz ide o to, aby sa zveľadilo aj okolie stanice lanovky susediacej s niekdajšou reštauráciou, z ktorej zostala len ruina a aby návštevníci mali k dispozícii aj služby," uvádza miestny úrad Nové Mesto.

(rob)
Páčil sa vám článok?