Namiesto velodromu má byť športpark

22.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava má zámer vybudovať pre verejnosť Športpark na povrchu cyklistického štadióna na Ulici Odbojárov v mestskej časti Nové Mesto. V podzemí by mali byť garáže pre návštevníkov hokejových a iných podujatí v blízkom mestskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Pre TASR to uviedol námestník bratislavského primátora Tomáš Korček. Vybudovanie Športparku mestskí poslanci doplnili 20. novembra do materiálu o prioritách mesta Bratislavy v oblasti investícií schválených do roku 2010. Počas stavebných prác na ňom bude treba asanovať povrch štadióna s dráhou, ktorý nahradí zeleň, drobná architektúra a malé ihriská.

Podľa Korčeka čiastočne súvisí táto stavba s rekonštrukciou Nepelovho štadióna na hokejový šampionát. "Aj v prípade, že štát nevyčlení financie na obnovu tohto štadióna, tak hlavné mesto chce mať na území cyklistického štadióna športový park," uviedol námestník.

Mesto vlastní pozemok cyklistického štadióna. Celkovo 80 miliónmi Sk (2.655.513 eur) chce podporiť vybudovanie oddychových zón na spojnici ulíc Ružinovská-Tomášikova, na sídlisku Dlhé diely, na Belopotockého ulici a výstavbu Športparku.

(tasr)

Páčil sa vám článok?