Ministerstvo bude stavať na Páričkovej ulici

6.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na mieste bývalých kasární na rohu Šagátovej a Páričkovej ulici má onedlho vyrásť nová administratívna budova, kde bude sídliť Ministerstvo spravodlivosti SR a Generálne riaditeľstvo zboru väzenskej a justičnej stráže SR.

Komplex má pozostávať z budovy ministerstva a generálneho riaditeľstva, ktoré budú spojené átriom a stavebne prepojené v suteréne. Obidva objekty je možné prevádzkovať samostatne. V budove ministerstva spravodlivosti má byť vytvorených 339 pracovných miest.

Budova ministerstva spravodlivosti má mať šesť poschodí, na najvyššom sa plánuje zriadenie niekoľkých kancelárií - ministra spravodlivosti, štátneho tajomníka, zástupcu Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva a kancelária zástupcu Slovenska pred Súdnym dvorom Európskych spoločenstiev. Na nižších poschodiach budú ďalšie kancelárie a jednotlivé sekcie ministerstva.

V budove Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže SR sa vytvorí 200 pracovných miest. Na šiestom poschodí sa plánuje s kanceláriou vedenia generálneho riaditeľstva, na nižších poschodiach s inšpekciou generálneho riaditeľa a ďalšími úsekmi.

V návrhu projektu sa uvažuje s parkoviskom pre vybranú skupinu štatutárnych zástupcov inštitúcií v suteréne komplexu, povrchové parkovisko bude pre služobné vozidlá a zamestnancov v areáli. Príležitostné parkovisko má slúžiť pre stránky a návštevníkov objektu.

Celý komplex uzatvorí uličný priestor nárožia Svätoplukovej a Páričkovej ulice, dopravné napojenie objektu bude okrem spomínaných ulíc aj zo Šagátovej ulice. Fasády objektu, ktoré sú orientované do ulice, sú navrhované ako konštrukcie s kamenným obkladom, fasáda do areálu má byť celá zo skla.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - Gabriel Brogyányi

Páčil sa vám článok?