V Ružinove ústne pojednávanie o zbúraní Gumonu

30.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove pokračuje správne konanie vo veci protizákonného zbúrania budovy bývalej lisovne bakelitu v areáli Gumon. Na miestnom úrade sa uskutočnilo ďalšie neverejné ústne pojednávanie s investorom.

Pre agentúru SITA to dnes potvrdil hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec. "Investor opäť prezentoval, že konal legálne. Zároveň predložil ďalšie listinné dôkazy," povedal Smolec.

Materiály by mal následne preštudovať právnik z miestneho úradu. Taktiež by mal vypočuť niekoľkých svedkov, medzí nimi aj statika, ktorý vydal statický posudok o zlom stave budovy lisovne, ktorú tak zbúrali aj bez búracieho povolenia. O výsledku šetrenia celej záležitosti by mala rozhodnúť trojčlenná skupina. Podľa Smolca by mohol byť výsledok známy do konca roka.

Budovy v areáli Gumon začal búrať pred predĺženým víkendom koncom augusta. Stavebný úrad v Ružinove vydal investorovi búracie povolenie len pre päť objektov v areáli, lisovňa ako najstaršia budova areálu pri Košickej ulici, najbližšie k Mostu Apollo, však medzi nimi nie je. Budova okrem toho stále požívala status chránenej budovy. Zbúrané budovy v areáli Gumon by mal nahradiť polyfunkčný komplex Klingerka. Komplex by mali tvoriť štyri bloky, výškovo je celá výstavba členená od trojpodlažného prevýšeného parteru až po 45-podlažnú budovu. Podľa stavebného zámeru sa tam počíta aj s vybudovaním 28-podlažného objektu.

(sita)

Páčil sa vám článok?