Na Špitálskej stavajú bytový dom Medický park

22.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

V blízkosti Medickej záhrady, na rohu Špitálskej ulice a Ulice 29. augusta, vyrastie bytový dom Medický park. Dom chce nadviazať na blízke historické centrum mesta a súčasne zaujať modernou architektúrou.

Aj preto sa investor zameral najmä na priestory, ktoré byty presvetľujú a prevzdušňujú. Chce to dosiahnuť lodžiami a terasami, ktoré sú dôležitou súčasťou domu.

Medický park má v ponuke dvojizbové až štvorizbové byty v rozlohe od 51 štvorcových metrov po 135 metrov štvorcových s lodžiou, balkónom, prípadne strešnou terasou od 56 do 69 štvorcových metrov.

Štyri byty budú dvojizbové a štvorizbové (jeden mezonet), dvanásť trojizbových. Parkovanie je riešené formou podzemnej garáže, kam sa bude vchádzať výťahom.

Nosné steny nadzemných podlaží domu sa postavia zo železobetónu v hrúbke 200 mm, nosné steny suterénu z vodostavebného železobetónu budú hrubé 300 mm, obvodové steny a medzibytové priečky z keramických tehál 300 mm. Konštrukcia podlahy je od stropu a stien oddelená zvukopohlcujúcimi diskami na útlm krokov.

V kuchyniach a na chodbách sa použije keramická dlažba, na balkónoch a terasách drevené rošty z exotického dreva, na schodisku a v schodiskovej hale žulová dlažba Talila a žulový sokel.

Medický park bude mať centrálne vykurovanie s domovou kotolňou, prívod vody bude tiež z domovej kotolne. Investor zdôrazňuje aj blízkosť centra mesta s mnohými objektmi, či už obchodnými, umeleckými alebo spoločenskými.

Objekt Medický park by mal v budúcností vhodne doplniť zástavbu v spomínanej lokalite. Výškou, farebnosťou a celkovou koncepciou sa zaradí medzi stavby, ktoré určite nenarušia ráz mesta a charakter okolia Medickej záhrady.

Výstavba Medického parku sa začala v júli 2008, koniec je plánovaný na júl 2010.

(mm)
VIZUALIZÁCIE - AK Šujan Stassel

Páčil sa vám článok?