Nemocnica sa chce dohodnúť na pozemkoch

18.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na pozemkoch, na ktorých stojí nová tréningová hala Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove, sa chce Fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava s magistrátom hlavného mesta dohodnúť mimosúdne. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa FNsP Rút Geržová.

Počas tohto mesiaca sa podľa nej uskutočnilo súdne pojednávanie, na ktorom sa mali vyriešiť vzťahy k pozemkom, no odročili ho na február budúceho roku. "S mestom sa chceme dohodnúť, preto sa pojednávanie odročilo. Magistrátu sme predložili návrh, ku ktorému sa má do februára vyjadriť," povedala. Návrh však bližšie konkretizovať zatiaľ nechcela.

Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová sa k tomu zatiaľ vyjadriť nevedela, prisľúbila však svoje stanovisko budúci týždeň.

Tréningovú halu začali stavať v apríli 2006 na základe stavebného povolenia viazaného na zmluvu o budúcej zmluve medzi magistrátom a mestskou časťou. Pozemky, na ktorých je umiestnená stavba, sú však vo vlastníctve FNsP. Aby mohla byť hala skolaudovaná, musia sa najskôr vyriešiť vzťahy k pozemkom.

Výstavba haly stála 150 miliónov korún (4,98 milióna €), podľa hovorcu ružinovského starostu Maroša Smolca je dostavaná tak, aby ju mohli využívať hokejové kluby aj krasokorčuliari na tréningy. Tréningová ľadová plocha má hľadisko pre sto divákov, šatne, vstupnú halu s bufetom a servis pre hokejový výstroj. Súčasťou tréningovej haly s rozmermi približne 65 krát 36 metrov je aj curlingová hala.

(sita)

Páčil sa vám článok?