Hrubá stavba nábrežnej štvrte Eurovea je hotová

14.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Po 12 mesiacoch od začiatku nadzemných stavebných prác je hotová hrubá stavba novej mestskej štvrte Eurovea na dunajskom nábreží v Bratislave.

"Na tomto mieste bola vykopaná najväčšia základová jama v strednej Európe s objemom 465.00 kubických metrov (m3) zeminy," povedal dnes na tlačovej besede v Bratislave Mike de Mug, riaditeľ pre prenájom obchodných priestorov írskej investorskej spoločnosti Ballymore.

Ukončenie prác na celom projekte Eurovea s plochou 240.000 štvorcových metrov (m2) je naplánované na rok 2010. Projekt pozostáva z 10 objektov, 3 kancelárskych budov Eurovea Central, nákupnej zóny, 4 obytných budov s 254 nábrežnými bytmi a apartmánmi, multiplexu s kinom Imax, päťhviezdičkového hotela Sheraton Bratislava s 207 izbami a trojpodlažného podzemného parkoviska.

V súčasnosti investor rokuje s konkrétnymi záujemcami o prenájme kancelárskych priestorov kategórie A v Eurovea Central, ktoré budú mať celkovú plochu 24.000 m2.

"V roku 2010 otvoríme kancelárie kategórie A vysokého štandardu v troch budovách Eurovea Central," povedala manažérka pre prenájom kancelárskych priestorov Andrea Ševčíková z investorskej spoločnosti Ballymore. Podľa jej predpokladov pri otvorení projektu bude predprenajatých asi 50 % kancelárskych priestorov.

Pri hrubej stavbe novej štvrte sa použilo 60.000 m3 železobetónu a 6500 ton ocele. Na stavbu stropov, stien a pylónov sa použilo 270.000 m2 tesárskeho debnenia, čo by stačilo na pokrytie 50 futbalových ihrísk. Súčasťou stavby Eurovea je aj línia protipovodňovej ochrany proti 1000-ročnej vode, ktorá je súčasťou protipovodňovej ochrany Bratislavy.

V rámci podzemných prác boli dokončené dve úrovne podzemného parkoviska, 188 pivničných kobiek pre budúcich majiteľov bytov a apartmánov a zníženie budúcej nákupnej galérie.

(tasr)

Páčil sa vám článok?