Komplex Olympia bude o niečo nižší

14.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčný komplex Olympia bude mať o tri poschodia menej, teda 36 poschodí. Pôvodný návrh na túto výškovú dominantu mal 39 poschodí. Úpravu projektu potvrdili zástupcovia spoločnosti Atlas Real.

Výšková stavba sa zníži na 36 poschodí. Nový objekt bude mať k dispozícii 244 bytov a služieb na celkovej ploche 14 580 štvorcových metrov, administratívne priestory sa plánujú na ploche viac ako desaťtisíc štvorcových metrov. Investor ráta so získaním stavebného povolenia v novembri, alebo v decembri tohto roka a so začiatkom výstavby v marci 2009.

Nový komplex má pozostávať zo štyroch vzájomne prepojených objektov - administratívnej budovy s desiatimi nadzemnými podlažiami, terasového domu, výškového domu a sekciového domu. Tri budovy vrátane výškovej dominanty orientovanej do Klincovej ulice, majú plniť obytnú funkciu.

Projekt ráta s tým, že medzi polyfunkčným komplexom Olympia, už budovaným objektom Octopus a plánovaným polyfunkčným súborom Ružinovské centrum vznikne námestie so zeleňou a vodnou plochou. Vo vnútrobloku sa okrem iného ráta s detským ihriskom, záhradnými reštauráciami a kaviarňami, fontánami, lavičkami, parkovou zeleňou a podobne. V podnoží Olympie je navrhnutá pasáž s priestormi pre obchod a služby. S výstavbou sa má začať v budúcom roku, ukončená má byť do tridsiatich mesiacov.

Staršie územie mestskej časti Ružinv, kde má nový polyfunkčný komplex vyrásť, je v poslednom období miestom intenzívnej výstavby. V tejto lokalite už vyrástli iné dve výškové budovy - bytový dom Glória na Záhradníckej ulici, ktorý je vysoký vyše sto metrov, Rozadol na ulici Ružová dolina, vežiak Universo. Okrem toho sa v tomto priestore a blízkom okolí stavajú, resp. plánujú stavať aj ďalšie budovy - rozsiahla výstavba s administratívnymi priestormi a bytmi sa plánuje na Trenčianskej ulici. Spoločnosť ktorá sa podieľa na výstavbe Olympie, stavia napríklad aj obytný súbor Jarabiny.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - SPDe, s.r.o.

Páčil sa vám článok?