Poslanci chcú stavebnú uzáveru na Štrkovci

1.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavského Ružinova chcú konanie o stavebnej uzávere v lokalitách Štrkoveckého jazera a Ružinovskej ulice. Začatie konania ma do 15. októbra 2008 zabezpečiť prednostka miestneho úradu. Poslanci ju na dnešnom zasadaní zastupiteľstva zároveň poverili, aby do rovnakého termínu zabezpečila aj vypracovanie čistopisu pre obe štúdie.

Podľa ružinovského architekta Andreja Pappa by čistopisy štúdie, súčasťou ktorých budú aj zapracované pripomienky občanov či rôznych organizácií, mali slúžiť ako podklady pre zmeny v územnom pláne mesta. Mali by teda zabrániť ďalšiemu zahusťovaniu v týchto lokalitách.

Urbanistické štúdie pre Štrkovecké jazero aj pre Ružinovskú ulicu majú dva varianty. Prvý variant poukazuje podľa Pappa na to, čo je možné na danom území podľa platného územného plánu mesta stavať, druhý je ochranný variant. Verejnosť mohla štúdie pripomienkovať do 5. septembra. Podľa Pappa im prišlo takmer 200 návrhov. Najčastejšie sa týkali dopravného riešenia a zachovania zelene v dotknutom území.

Občania tiež kritizovali možnú výstavbu výškových budov a návrh vytvoriť pozdĺž Ružinovskej ulice bulvár s obchodmi. Tam mesto uvažuje o predĺžení cesty a vytvorení dopravného uzla a napojení na diaľnicu. Miestny poslanec Valentín Mikuš zdôraznil, že proti vytvoreniu tranzitu na Ružinovskej ulici sa bude určite brániť. Podľa Pappa občania žiadali napríklad aj to, aby boli na Ružinovskej ulice dobudované cyklotrasy. Zároveň doplnil, že v budúcnosti by mali pribudnúť aj na Tomášikovej ulici.

(sita)

Páčil sa vám článok?