Výstavba tréningovej haly stála 150 miliónov

29.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba tréningovej haly Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove stála 150 miliónov korún (4,98 milióna €). Ako uviedol hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec, hala je dostavaná tak, aby ju mohli využívať hokejové kluby aj krasokorčuliari na tréningy.

Investorom bol Ružinovský športový klub, mestskou časťou zriadená organizácia pre rozvoj športu v Ružinove. Začiatok kolaudačného konania je podľa Smolca otázkou najbližších dní. "Dôležité bude, ako sa v tomto konaní zachovajú účastníci, hlavne fakultná nemocnica," konštatoval. Tá má totiž vlastnícke práva k pozemkom pod stavbou.

Vyrovnanie pozemkov pod halou sa starosta Ružinova Slavomír Drozd chce pokúsiť vyriešiť vo štvrtok na stretnutí s ministrom zdravotníctva Richardom Rašim, ministerstvo je zriaďovateľom nemocnice. Smolec dodal, že starosta pošle list aj ministrovi financií Jánovi Počiatkovi.

Tréningovú halu začali stavať v apríli 2006 na základe stavebného povolenia viazaného na zmluvu o budúcej zmluve medzi magistrátom a mestskou časťou. Otázkou vlastníckych práv k pozemkom pod stavbou sa zaoberal aj súd.

Tréningová ľadová plocha má hľadisko pre sto divákov, šatne, vstupnú halu s bufetom a servis pre hokejový výstroj. Súčasťou tréningovej haly s rozmermi približne 65 krát 36 metrov je aj curlingová hala.

(sita)

Páčil sa vám článok?