Oddychové centrum v Podunajských Biskupiciach

25.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Šesťhektárové oddychovo-rekreačné centrum v Podunajských Biskupiciach plánuje vybudovať mesto Bratislava v celkovej hodnote 45 miliónov Sk (1,494 milióna eur). Rozhodlo o tom dnešné zastupiteľstvo, aj o úhrade 2,25 milióna Sk (74.686 eur) z rozpočtu mesta.

"Toto je podmienka, aby sme sa mohli uchádzať o eurofondy," zdôvodnila predložený návrh Zuzana Lacková z oddelenia tvorby finančných zdrojov.

Mesto chce tento projekt novodobej sídliskovej záhrady Medzi Jarky realizovať v rámci operačného programu Bratislavský kraj z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Bude požadovať 85 percent oprávnených výdavkov, to je 38,25 milióna Sk (1,27 milióna eur) z fondu ERDF, zvyšných desať percent 4,5 milióna Sk (149.373 eur) zo štátnych zdrojov.

"Tam budú chodníky z mramoru a rásť kokosové orechy?" pýtal sa na vysoké náklady poslanec Pavol Blažej. Lacková mu odpovedala, že to je podľa realizačného projektu. Ten predpokladá rekultivovanie a vybudovanie niekoľkých viacúčelových ihrísk s využitím na futbal, basketbal, volejbal a tenis. Pribudne nízkokapacitný amfiteáter pre kultúrne podujatia. Plánované sú sadové úpravy – rekultivácia zelene i výsadba nových stromových alejí, tiež kríkových a kvetinových záhonov. Pribudne aj drobná záhradná architektúra s príslušným mobiliárom a zázemie v podobe sociálnych zariadení i požičovne športových pomôcok. V areáli vyhĺbia studňu, ktorá bude slúžiť ako vodný zdroj na závlahový systém parku.

Po vybudovaní areál dostane do správy mestská časť Podunajské Biskupice.

(tasr)

Páčil sa vám článok?