Na Panónskej pribudne ďalšia kancelárska budova

24.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na ľavej strane Panónskej cesty, oproti železničnej stanici v Petržalke, onedlho vyrastie Mediálny dom. Ide o osempodlažnú administratívnu budovu, v ktorej svoje nové sídlo, okrem firiem, nájdu aj redakcie niekoľkých médií.

Podobný objekt, v ktorom sídlia napríklad redakcie patriace do vydavateľského koncernu Alex Springer, postavila developerská spoločnosť Vinton už v Budapešti a podobné plány má aj v Prahe a vo Varšave. Mediálny dom, alebo Central 5, má byť modernou budovou na petržalskom bulvári.

Ponúkne administratívne priestory najvyššieho štandardu, zároveň pôjde o ekologickú budovu. Jej špecifikom bude obnoviteľné využitie energetických zdrojov pri napájaní budovy a minimálna energetická náročnosť. V rozvodoch využije teplo získavané pomocou tepelných čerpadiel a len v prípade potreby bude dopĺňané teplom z výmenníkovej stanice.

Úžitkovú vodu bude zabezpečovať recyklovaná dažďová voda zachytávaná zberným systémom a dopĺňaná studňami. K energetickým úsporám prispeje aj špeciálna presklená fasáda budovy - v lete má zabrániť nadmernému prehrievaniu, v zime zbytočnému úniku tepla. Energiu ušetrí aj klimatizácia.

V Mediálnom dome budú sídliť okrem firiem aj redakcie. Zámerom developera je, aby sa tento priestor stal miestom mediálnych podujatí, tlačových konferencií, prezentácií, recepcií a podobne.

Tomuto účelu bude slúžiť jedna veľká a tri menšie miestnosti, ktoré budú vybavené po technickej a technologickej stránke. Chýbať nebudú digitálne triple play služby zabezpečujúce internet, televíziu či telefón. Developer pri tomto zámere vychádzal zo skutočnosti, že takéto miesta na mediálne podujatia majú asi všetky okolité hlavné mestá, no Bratislave stále chýba.

(brn, rob)
VIZUALIZÁCIE - Bonton Investment

Páčil sa vám článok?