Lokalita Jégého ulice sa naďalej mení

24.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Po novom roku sa začne tretia etapa budovania rezidenčného projektu Jégého alej na Jégého ulici, ktorú stavia pražská developerská spoločnosť FINEP.

Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Pavla Temrová, pôjde o mimoriadne architektonicky zaujímavú stavbu s dôrazom na bývanie. Z predložených vizualizácií vidno, že architekti si dali viac záležať na kráse a duchu objektu, než na množstve poschodí a použitých stavebných materiálov.

Projekt má dve kontinuálne časti, jednu osemposchodovú, druhú štrnásť. V nich sa bude nachádzať 176 jedno-až štvorizbových bytov, ktoré zaberú spolu takmer 11-tisíc štvorcových metrov plochy. Na komerčné využitie zostane k dispozícii len 8000 štvorcových metrov plochy. Dokončenie stavby sa očakáva v októbri 2010.

Investor podľa hovorkyne pokladá túto bratislavskú lokalitu za jednu z najperspektívnejších oblastí na bývanie, pretože centrum mesta je dostupné, nachádza sa tu kvalitná sieť obchodov aj verejných zariadení slúžiacich na voľný čas jej obyvateľov.

Podľa hovorkyne je lokalita Jégého ale je jednou z najperspektívnejších oblastí na bývanie v Bratislave. To ovplyvnilo aj výber architektonickej dielne a dodávateľa stavebných prác - obe spoločnosti patria k špičke v stavebnom podnikaní v Českej republike.

Finep vstúpil na do Bratislavy pred dvoma rokmi po viac ako desaťročnom úspešnom účinkovaní na pražskom trhu nehnuteľností. Tam ho zdobí aj prestížne ocenenie v kategórii rezidenčné bývanie za projekt Mazanka.

Celkový zámer rezidenčnej aleje predpokladá štyri etapy, v rámci ktorých ponúkne vyše osemsto bytov. V súčasnosti sú v rôznom stupni rozostavanosti úvodné etapy, ktoré prinesú celkove vyše päťsto bytov a apartmánov s celkovou plochou okolo 31-tisíc štvorcových metrov.

(gub)
VIZUALIZÁCIA - FINEP SK, a.s.

Páčil sa vám článok?