Investor nezohľadnil návrh samosprávy

24.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nový upravený nákres viladomov, ktoré nedávno predstavila spoločnosť Skanska v rámci úpravy projektu, je podľa starostky Devína Ľubici Kolkovej (nezávislá) značne skreslený a ťažko ho možno považovať za riadny projekt.

Ľ. Kolková tak reagovala na nedávno medializované informácie o zmene projektu viladomov, ktoré pripravuje na žiadosť miestnej samosprávy a obyvateľov Devína spoločnosť Skanska.

Za všetko podľa starostky hovorí napríklad „taký detail“, že v nákrese je len asi trinásť až pätnásť domov, no počet pôvodných 23 objektov zostáva nezmenený a sú umiestnené na nezmenenej parcele. Podľa Ľ. Kolkovej by miestna samospráva potrebovala ku konkrétnemu projektu ďalšie informácie.

K celému novému a upravenému projektu viladomov ďalej uviedla, že pôvodne išlo o značne prehustenú zástavbu. „Napríklad nerozumieme, kam stavebník umiestnil spomínaný parčík a päť ihrísk... Na obrázku je však obrovská voľná lúčka s ihriskom a skromne učupenými domčekmi tak, že medzi stromami ich ani nevidno,“ uviedla starostka. Konštatovala, že návrhy miestnej samosprávy nenachádzajú u investora zatiaľ ohlas.

Mestská časť Devín nedávno zaslala spoločnosti Skanska návrh memoranda, v ktorom okrem iného požaduje dohodu s investorom na znížení výšky podlaží obytných domov na úroveň, ktorá nepresiahne dve nadzemné podlažia a tretie ustúpené podlažie. Žiadala, aby investor vybudoval najmä zelené plochy s lavičkami a detské ihrisko, materskú školu a doplnil infraštruktúru o obchod, najmä s potravinami.

Spoločnosť Skanska ako investor viladomov v Devíne nedávno informovala, že nad rámec územného rozhodnutia a zákona postaví tri veľké a dve menšie detské ihriská, zriadi park a oddychovú zónu s lavičkami a zeleňou a pri desiatich objektoch tretej a štvrtej etapy viladomov zmení prvé nadzemné podlažie na občiansku vybavenosť. Okrem toho v tretej a štvrtej etape výstavby znižuje výšku poschodí na tri s ustúpeným podkrovím.

(rob)

Páčil sa vám článok?