Komplex Olympia má byť nižší o tri poschodia

17.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčný komplex Olympia, ktorý sme v Bratislavských novinách predstavili v marci 2006, bude pravdepodobne o tri poschodia nižší. Pôvodný návrh na túto výškovú dominantu mal 39 poschodí.

Zmeny potvrdili zo spoločnosti Atlas Real, ktorá sa podieľa na príprave komplexu. Budova sa zníži na 36 poschodí, k dispozícii má byť 244 bytov a služieb na celkovej ploche 14 580 štvorcových metrov.

Administratívne priestory sa plánujú na ploche viac ako 10 tisíc metrov štvorcových. Investor ráta so získaním stavebného povolenia v novembri alebo v decembri a so začiatkom výstavby v marci 2009.

Pôvodne sa malo začať stavať v januári 2007 a dokončenie sa plánovalo na polovicu roka 2009. Malo tam byť 265 bytov pre 818 obyvateľov. Obchodné prevádzky a služby mali mať pôvodne 14 782 štvorcových metrov, obchod a služby 14 955 štvorcových metrov. Ráta sa aj s parkoviskami, od 744 do 766 miest.

Komplex má pozostávať zo štyroch prepojených objektov - administratívnej budovy s desiatimi nadzemnými podlažiami, terasového domu, výškového domu a sekciového domu. Tri budovy vrátane výškovej dominanty, ktorá má byť orientovaná do Klincovej ulice, majú plniť obytnú funkciu.

Projekt ráta s tým, že medzi polyfunkčným komplexom Olympia, už budovaným objektom Octopus a plánovaným polyfunkčným súborom Ružinovské centrum vznikne námestie so zeleňou a vodnou plochou. Vo vnútrobloku sa okrem iného ráta s detským ihriskom, záhradnými reštauráciami a kaviarňami, fontánami, lavičkami, parkovou zeleňou a podobne. V podnoží Olympie je navrhnutá pasáž s priestormi pre obchod a služby.

V lokalite už vyrástli iné dve výškové budovy - bytový dom Glória na Záhradníckej ulici, ktorý je vysoký vyše sto metrov, Rozadol na ulici Ružová dolina, pripravuje sa výstavba vežiaka Universo, ktorý má stáť taktiež na ulici Ružová dolina. Okrem toho sa tu stavajú, prípadne plánujú stavať aj ďalšie budovy.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - SPDe, s.r.o.

Páčil sa vám článok?