Bývalé kúpele Centrál sú už zbúrané

9.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bývalé kúpele Centrál na Miletičovej ulici sú definitívne minulosťou. Už roky pustnúci a nepekný skelet budovy rýchlo mizne z povrchu zemského. Na jeho mieste vyrastie multifunkčné centrum Centrál.

Búranie zdemolovanej a sčasti rozkradnutej budovy bývalých kúpeľov sa začalo v polovici júla na základe povolenia ružinovského stavebného úradu.

Stavba zmizne úplne a podľa informácií investora, doprava kvôli demolačným prácam nie je obmedzovaná. Obmedzenie súviselo s úpravou električkových tratí, ktoré robil dopravný podnik.

Proti prvej plánovanej výstavbe na mieste bývalých kúpeľov sa ešte v roku 2002 zdvihla veľká vlna nevôle miestnych obyvateľov a susedných škôl na Metodovej a Jelačičovej ulici. Od výstavby vtedy upustila spoločnosť Slovak Property Investment.

Nový investor v súčasnosti nevie o žiadnych oficiálnych sťažnostiach a protestoch. „Pokiaľ by sa v budúcnosti vyskytli, je naším zámerom hľadať obojstranne prijateľné riešenia,“ hovorí zástupca spoločnosti Immocap Group, ktorá je investorom a developerom projektu.

Na mieste bývalých kúpeľov centrál má vyrásť multifunkčné centrum pod názvom Centrál, ktoré má tvoriť významné mestské centrum v Ružinove.

Okrem bývania tu pribudne obchodno-zábavné centrum, hotel a kancelárie, ako aj fitnes a wellness. Začiatok výstavby je plánovaný na rok 2009, dokončenie sa predpokladá na prelome rokov 2011 a 2012.

Dominantou územia má byť takmer stometrová veža s multifunkčným využitím. Podľa investora, doprava v okolí je vyriešená tak, aby bola uspokojená potreba tak statickej dopravy (parkovacie miesta) areálu, ako aj dynamickej dopravy, a teda nedochádzalo ku „konfliktom“ pri zapojení sa do dopravného systému. Podrobne sme o projekte písali v Bratislavských novinách koncom júna tohto roku.

(rob)

Kúpele Centrál v uplynulých dňoch zbúrali, vyrastie tu viacúčelové centrum Centrál.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?