Na Trávnikoch, na rohu Astrovej a Ľanovej ulice stavajú viacúčelový dom Aston

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčný dom nesúci názov Aston, ktorý sa vyznačuje niekoľkými pozoruhodnosťami, stavajú od septembra na nároží Astrovej a Ľanovej ulici na sídlisku Trávniky v Ružinove.

Dom bude mať dve podzemné a dvanásť nadzemných podlaží, pričom prvé tri podlažia sú určené pre administratívne priestory, na zvyšných budú byty. K dispozícii bude dovedna 61 parkovacích miest. Objekt má spolu 34 bytov. Jednou z pozoruhodností domu je skutočnosť, že sú možné individuálne úpravy bytov podľa želania zákazníka. Zároveň je zabezpečený vysoký stupeň variability – už pri niektorých trojizbových bytoch je napríklad možné zvoliť si buď variant s dvoma kúpeľňami, alebo s jednou kúpeľňou a jednou veľkou komorou, možné sú aj individuálne úpravy. Okrem nadštandardného stavebno-technického a kvalitného dispozičného riešenia sa dom bude vyznačovať aj inými detailmi, ktoré nie sú samozrejmé. Všetky byty napríklad budú mať zasklené lodžie, kuchyne budú zhotovené už počas výstavby, a nie až po jej ukončení, ako sa to dnes neraz stáva. Steny domu budú tehlové, nie betónové, a objekt bude kompletne zateplený, okná budú vybavené vonkajšími žalúziami.

Na prízemí domu bude priestranná recepcia, kde bude stála 24-hodinová služba, ktorej úlohou bude popri všeobecnom zabezpečovaní prevádzky domu aj kontrola pohybu návštevníkov a parkovania vozidiel, udržiavanie čistoty, ale aj ostraha objektu. Podstatnú časť nákladov za túto službu bude hradiť prevádzka administratívnych priestorov v prvom až treťom podlaží.

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že vstupný vestibul bude mať dlažby a steny z kameňa, objekt bude mať vlastný kamerový systém kontroly prízemia a suterénu vyvedený na recepciu, vlastný anténový systém pre internet a televíziu, vysokokvalitné výťahy spájajúce garážové podlažia s bytmi, ale napríklad aj vlastný náhradný zdroj elektrickej energie. Ukončenie výstavby polyfunkčného objektu Aston je naplánované na marec roku 2007.

Páčil sa vám článok?