Pod Vŕškami má vyrásť nová obytná štvrť

2.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Projekt obytnej štvrte Pod vŕškami, ktorý pripravuje spoločnosť Opera SL Group v Záhorskej Bystrici, má mať charakter obytnej štvrte s bývaním v bytoch i v rodinných domoch.

Dokončenie prvých bytových domov sa plánuje na jeseň 2009. Celkový odhadovaný objem investície je 8 miliárd korún. Nová obytná zóna vyrastie v známej časti pod Strmými vŕškami v okolí futbalového ihriska. Pozemok má rozlohu 310 000 štvorcových metrov a stáť na ňom má aj 24 rodinných domov s predzáhradkami, terasami a balkónmi. Bytové domy budú tvoriť tzv. vnútrobloky.

Takmer osem tisíc štvorcových metrov je vyčlenených na verejný park s lavičkami, vodnými plochami, detskými ihriskami a oázami slúžiacimi na relax.

V komplexe nájdu obyvatelia služby v podobe lekárne, supermarketu, bude tam čistiareň, pobočky bánk a telekomunikačných operátorov, fitnes, kaderníctvo a podobne. Rodiny dostanú k dispozícii materskú a základnú školu či materské centrum s detským kútikom.

Parkovanie pre obyvateľov a návštevníkov v novej zóne Pod vŕškami bude smerované do podzemných garáží umiestnených pod takmer celou plochou novej štvrte. Z verejného parku a z peších promenád bude doprava úplne vylúčená.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Opera SL Group

Páčil sa vám článok?