Ružinovčania odmietajú ďalšie zahusťovanie

14.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

So zahustením výstavby mestskej časti Ružinov jej obyvatelia nesúhlasia. Nemajú ani záujem o podzemné garáže na úkor parkovej zelene.

Naopak, na ostatnom verejnom zhromaždení k architektonickým zonálnym štúdiám žiadali zástupcov miestnej samosprávy, aby v Ružinove ostali väčšie voľné plochy, kde by sporadicky mohli byť umiestnené kolotoče alebo cirkusová manéž.

Odmietli plánovaný polyfunkčný objekt na Sputnikovej ulici už na júlovom protestnom zhromaždení pred miestnym úradom a nechcú ani výškové budovy v okolí jazera Štrkovec. Ide o zámer výstavby 25-podlažnej budovy na parkovisku v blízkosti jazera medzi Sabinovskou a Stropkovskou ulicou, prestavbu hotela Junior s dominujúcim 22-podlažným objektom a zástavbu parkoviska na rohu Drieňovej a Sabinovskej ulice 18-podlažným objektom. S týmto plánom nesúhlasí ani ružinovská samospráva. Zástavbou môže byť ohrozený aj futbalový štadión na Drieňovej ulici v správe mestskej Správy telovýchovných a rekreačných zariadení.

Mestský magistrát i ružinovský miestny úrad sa prikláňajú k názoru, aby v okolí jazera bola zachovaná zóna oddychu, čo znamená výrazné obmedzenie developerských aktivít v zahusťovacej výstavbe sídliska Štrkovec.

Otvorenou otázkou zostáva návrh na rekonštrukciu centrálnej Ružinovskej ulice na moderný bulvár s výraznou zmenou dopravnej infraštruktúry, podľa ktorej by tu mala vzniknúť šesťprúdová cesta s podzemným zapustením električkovej mestskej hromadnej dopravy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?