Starostka odovzdala protesty proti viladomom

1.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Približne 317 listov proti výstavbe viladomov v mestskej časti Devín odovzdala dnes starostka Ľubica Kolková chargé d'affaires švédskej ambasády Tomasovi Lindmanovi.

Listy sú adresované veľvyslancovi Mikaelovi Westerlindovi. Ak bude želanie oboch strán, veľvyslanectvo podporí dialóg medzi Devínom a investorom.

Investor Skanska Reality SK zo švédskeho koncernu Skanska chce postaviť viladomy v lokalite Záhradky, v prvej etape 13 viladomov a o objeme výstavby v tretej a štvrtej etape rokuje v súčasnosti s mestskou časťou (MČ).

Lindman v reakcii pred médiami uviedol, že veľvyslanec Westerlind mal v minulosti kontakt so starostkou a stavebníkom. Lindman konštatoval, že veľvyslanectvo nemá právomoc zasahovať do špecifickej komerčnej aktivity, ako je táto. "Ale ak je tu želanie z oboch strán, sme pripravení podporiť dialóg medzi zainteresovanými stranami," uviedol.

Kolková mu vysvetlila, že investor plánuje postaviť sídlisko, ktoré bude tvoriť 23 poschodových viladomov, bez občianskej vybavenosti vo vzácnom a chránenom území v Devíne. Apelovala, aby veľvyslanectvo upozornilo materskú firmu stavebníka vo Švédsku, čo chce ich dcérska spoločnosť postaviť v Devíne.

Ako uviedla Kolková, petíciu proti výstavbe viladomov v Devíne podpísalo zatiaľ 2000 občanov fyzicky i na internete, kde podpisová akcia pokračuje. Protest proti výstavbe podporuje aj devínske občianske a ekologické združenie Dolné koruny.

Na dnešnom protestnom sprievode proti stavbe viladomov sa zúčastnilo približne 40 občanov. Začal sa po 13.00 h na Poštovej ulici a smeroval uličkami na Palisády, kde je švédske veľvyslanectvo.

(tasr)

Páčil sa vám článok?