Devín žiada od investora postaviť aj rodinné domy

28.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Devín žiada od stavebníka viladomov v lokalite Záhradky riešiť v tretej a štvrtej etape hustotu a výšku zástavby formou individuálnych rodinných domov, postaviť materskú školu respektíve detské jasle a ďalšiu občiansku vybavenosť.

Stavebník predloží variantný návrh ústretových riešení týchto etáp. Ako ďalej informoval stavebník Skanska Reality Sk, za mestskú časť vzniesla požiadavky na rokovaní 18. júla predsedníčka stavebnej komisie pri devínskom miestnom zastupiteľstve Šarlota Mráziková. Apelovala, aby sa zmenil architektonický výraz zástavby viladomov. Nesúhlasila ani s prvou a druhou etapou ich výstavby, ktorá by tiež podľa nej potrebovala zmeny.

Investor ponúkol Devínu začiatkom júla rokovanie o tretej a štvrtej etape, čo je približne 50 percent objemu výstavby. V prvých dvoch etapách plánuje postaviť 13 viladomov.

"V súčasnosti analyzujeme požiadavky Devína a dáme vypracovať variantný návrh ústretových riešení pre tretiu a štvrtú etapu," informoval riaditeľ investorskej spoločnosti Radek Pšenička. Dodal, že spoločnosť nad rámec stavebného konania predložila na devínsky stavebný úrad projekt organizácie dopravy a dopravného značenia, ktorý opätovne odsúhlasili príslušné orgány.

Zároveň požiadala starostku Ľubicu Kolkovú, aby zrušila rozhodnutie zastaviť toto stavebné konanie, a požiadala tiež o vydanie stavebného povolenia na komunikácie pre prvú a druhú etapu viladomov. Miestne zastupiteľstvo zaviazalo 1. júla starostku, aby hľadala možnosti na zmenu zámeru investora postaviť v lokalite Záhradky celkovo 23 viladomov.

Ak nebude možná dohoda, má hľadať možnosť riešenia aj súdnou cestou. Podľa starostky sa štvorposchodové viladomy do mestskej časti nehodia, časť z nich má stáť v ochrannom pásme Devínskej lesostepi.

Firma začala 10. júla prípravné práce na vodu a kanalizáciu na základe právoplatného stavebného povolenia, následne plánuje začať výstavbu inžinierskych sietí pre rozvody plynu a elektrickej energie, uzavrel riaditeľ investorskej spoločnosti Pšenička.

(tasr)

Páčil sa vám článok?