Bývalé kúpele Centrál začnú čoskoro búrať

16.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bývalé mestské kúpele Centrál na vyústení bratislavských ulíc Miletičova a Metodova začnú v najbližších dňoch búrať. Potvrdil to riaditeľ investorskej a developerskej spoločnosti Immocap Group, a.s. Marcel Klimek.

"V súčasnosti sa pripravujeme na búracie práce. Treba pripraviť stavenisko, zvážame sem stroje a treba ešte oplotiť zvyšnú časť areálu," spresnil. Ako ďalej uviedol, búracie práce by mali trvať približne dva a pol mesiaca. Stavebné povolenie na výstavbu nového polyfunkčného objektu spoločnosť zatiaľ nemá, no podľa Klimeka je v prípravnom štádiu. Ak ho získajú, s výstavbou nového polyfunkčného areálu by chceli začať na jar budúceho roka. Ukončenie výstavby odhaduje o tri roky neskôr.

Podľa Pavla Vaška zo spoločnosti Gavkum, ktorá bude bývalé kúpele búrať, by dnes mali prísť na miesto geológovia. Tí by podľa neho mali robiť geologické vrty pod približne stometrovou budovou. "Jeden geologický vrt by mal byť hlboký asi 87 metrov, druhý okolo 30 až 45 metrov," spresnil.

O územné rozhodnutie požiadala spoločnosť ešte vlani, právoplatnosť nadobudlo koncom mája tohto roka. Ako uviedol architekt Ivan Kubík, na mieste Centrálu by mal vyrásť polyfunkčný areál, súčasťou ktorého bude dvojpodlažné nákupné centrum a na ktorého streche chcú vybudovať park so sadovými a vodnými úpravami. Z tejto budovy budú vystupovať jednotlivé bloky - približne 100-metrová budova rozdelená na tri segmenty (hotel, kancelárske priestory a rezidenčné byty), päť nižších obytných domov, projekt počíta aj s obchodmi a doplnkovými službami. Súčasťou projektu bude aj štvor- až päťpodlažné podzemné parkovisko pre približne 1 400 áut.

(sita)

Páčil sa vám článok?