Investor viladomov začal s prípravnými prácami

10.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Stavebník viladomov v bratislavskej mestskej časti Devín začal v štvrtok s prípravnými prácami na vodu a kanalizáciu na základe právoplatného povolenia. Informovala o tom vedúca vonkajších vzťahov skupiny Skanska v SR Magdaléna Dobišová.

Stavebník Skanska Reality SK ponúkol Devínu v stredu 9. júla rokovanie o tretej a štvrtej etape, čo je približne 50 percent z objemu plánovanej výstavby 23 viladomov s 381 bytmi v lokalite Záhradky. V prvých dvoch etapách sa má postaviť v Devíne 13 viladomov s 224 bytmi. Firma má územné rozhodnutie z 5. apríla 2005.

Starostka Ľubica Kolková po rokovaniach povedala, že investor trvá na prvej a druhej etape výstavby v podobe, s ktorou MČ nesúhlasí a ktorá sa do Devína nehodí. Privítala ponuku rokovať o  tretej a štvrtej etape výstavby. Stavebník si podľa nej uvedomil, že budúci obyvatelia viladomov potrebujú obchody, školu a materskú školu. Devín nemá vlastné možnosti riešiť ich oprávnené požiadavky na občiansku vybavenosť, konštatovala. Dodala, že zmeny potrebovali aj prvé dve etapy projektu v ochrannom pásme národnej kultúrnej pamiatky Devín - slovanské hradisko.

"Na stredajšom zasadnutí s poslancami miestneho zastupiteľstva, starostkou Devína a núteným správcom Devína naša spoločnosť ponúkla obci viacero ústretových krokov a veríme, že budú mať pozitívnu odozvu. Súhlasíme s názorom núteného správcu, že dlhy Devína treba riešiť a nie ich prehlbovať. Zároveň však máme povinnosť brániť si naše práva, ako aj práva našich klientov," reagovala Dobišová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?