Mesto nepodporuje zahustenie lokality Štrkovec

23.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava nepodporuje zahustenie výstavby medzi obytnými blokmi v zóne okolo jazera Štrkovec v mestskej časti Ružinov. V tejto lokalite magistrát odmietol viacero návrhov na výstavbu.

Uviedol to dnes námestník bratislavského primátora Tomáš Korček v reakcii na správu o tom, že Ružinovčania odmietajú zahusťovanie sídliska. Tento ich názor vyplynul z verejného zhromaždenia uplynulý štvrtok, kde bola prezentovaná urbanistická štúdia zóny okolo jazera.

"Odmietli sme tam viaceré návrhy na výstavbu. Išlo o zámery výstavby 25-podlažnej budovy na parkovisku v blízkosti jazera medzi Sabinovskou a Stropkovskou ulicou, prestavbu hotela Junior s 22-podlažnou dominantou, ako aj zástavbu parkoviska na rohu Drieňovej a Sabinovskej ulice 18-podlažným objektom," uviedol ďalej Korček s tým, že mesto vníma tento priestor ako oddychovú zónu.

V zmenách územného plánu navrhne mesto zmenu funkcie zóny v tejto lokalite, kde je športový areál Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Bratislavy na Drieňovej ulici, na funkciu šport z funkcie stabilizované územie a občianska vybavenosť.

Podľa Korčeka nemá mestská časť Ružinov doteraz spracovaný ani jeden územný plán zóny, ktorý je záväzným územno-plánovacím dokumentom pre konkrétne územie.

Dve alternatívy architektonického riešenia zóny, s ktorými sa oboznámili občania na verejnom zhromaždení, rátajú so zahustením výstavby medzi obytnými blokmi. Rozhorčenie vyvolal úmysel postaviť 25-podlažnú budovu v blízkosti jazera, s čím sa nestotožňuje ani miestny úrad. Zástavbou môže byť potenciálne ohrozený aj futbalový štadión na Drieňovej ulici.

Nevôľu vyvolal aj návrh na výstavbu podzemných garáží. Ružinovský starosta Slavomír Drozd argumentoval, že Ružinovu chýba 9000 parkovacích miest a situácia sa z roka na rok zhoršuje. No Ružinovčania odmietli, aby sa statická doprava riešila na úkor plôch verejnej zelene.

(tasr)

Páčil sa vám článok?