Pri stanici sa začne stavať Emporia Towers

18.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na budúci mesiac sa neďaleko železničnej stanice v Petržalke začne s výstavbou kancelárskeho komplexu Emporia Towers. Pôjde o dvojicu administratívnych budov so štrnástimi nadzemnými a tromi podzemnými podlažiami.

Špecifikom projektu Emporia Towers, ktorého vzhľad mal byť pôvodne iný (veže mali mať oblý tvar), bude atypická kónická fasáda. Vďaka svojmu vzhľadu by sa veže mali stať podľa projektu výrazným mestotvorným prvkom lokality. V podzemí každej z veží bude po 178 parkovacích miest, v parteri budú obchodné priestory, na vyšších podlažiach administratívne priestory.

Investor, ktorým je spoločnosť Quinlan Private Golub, si veľa sľubuje od polohy objektu a jeho dobrým dopravným napojením. Ako uviedol Guy Speir, leasingový a marketingový riaditeľ pre strednú Európu spoločnosti Quinlan Private Golub, kancelárske priestory v preplnenom centre Bratislavy nikdy nebudú mať takú výhodnú polohu z pohľadu dopravy ako Emporia Towers.

Výstavba je rozdelená na dve etapy, teraz sa začína stavať prvá z veží, termín začatia výstavby druhej ešte nie je známy, ale v oboch prípadoch by výstavba mala trvať 18 mesiacov. Znamená to, že v závere budúceho roka by mala byť dokončená prvá z dvojice veží.

Quinlan Private Golub v spolupráci s developerskou spoločnosťou CRESCO Group už stavia polyfunkčný komplex Tri veže s vyše 630 bytmi na Bajkalskej ulici a pripravuje výstavbu novej mestskej štvrte South City (Južné mesto) na juhu Petržalky. Výstavba South City by sa mala začať v budúcom roku.

(juh)
VIZUALIZÁCIA – QPG
Páčil sa vám článok?