V Záhorskej Bystrici vyrastie nová štvrť

18.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch sa v Záhorskej Bystrici začína výstavba rezidenčnej štvrte Átria Vlkovka, ktorá bude pozostávať zo 42 átriových domov a šiestich obytných domov. Momentálne sa pracuje na inžinierskych sieťach, štvrť dostavajú o dva roky.

Nový obytný komplex Vlkovka sa buduje na severozápadnom okraji Záhorskej Bystrice a ohraničuje ju Mariánsky potok. Vzniknú tu nové možnosti bývania v modernom type rodinných domov so vzdušnými priestormi a presklenými plochami s prepojením interiéru a exteriéru.

Nadčasový dizajn a architektonický štýl tohto typu átriových domov pochádza z Holandska a je rozšírený po celom svete. Projekt Vlkovka spracoval architekt Peter Moravčík, ktorý vtlačil svoj rukopis okrem iných aj projektu Rozadol v Ružinove. Vlkovka je vôbec prvým átriovým projektom svojho druhu na Slovensku.

„Rodinné domy projektu Átria Vlkovka, ako už samotný názov naznačuje, sú charakteristické intimitou vonkajšieho záhradného priestoru,“ povedal nám architekt Peter Moravčík. „Od susedov je oddelený plnými múrmi, ktoré tak vytvárajú efekt átria. Jeho intimitu zároveň podporuje aj architektonické riešenie druhého podlažia domov, kde orientácia okien garantuje dobré presvetlenie miestností, súčasne však bráni nežiaducemu výhľadu do priestoru intímnych zón susednej parcely.“

Súčasťou komplexu je aj príslušná občianska vybavenosť, ktorá obyvateľom poskytne možnosti relaxu, oddychu a športového vyžitia. Okrem detského a basketbalového ihriska sú v komplexe navrhnuté menšie predajne, posilňovňa a reštaurácia.

Projekt pripravuje investično-developerská spoločnosť Opera, a.s., ktorá vznikla v roku 2006 spojením aktivít i majetku niekoľkých menších spoločností pôsobiacich na slovenskom trhu od roku 2001.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Peter Moravčík

Páčil sa vám článok?