Vajnory chcú v roku 2009 začať budovať cyklotrasy

14.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vajnory plánuje v budúcom roku začať s výstavbou cyklotrás. Projekt s názvom Malokarpatsko-Šúrska cyklomagistrála by mal spájať Vajnory s Račou, Svätým Jurom, Pezinkom a Chorvátskym Grobom, tiež by mal slúžiť na prepojenie už vybudovaných cyklistických trás.

Ako povedal poradca vajnorského starostu Mário Schwab, projekt v súčasnosti podali na stavebný úrad v Modre, kde prebehne konanie. Ako ďalej uviedol, výstavba cyklotrás približne na 18-kilometrovom úseku by mala byť rozdelená do 16 etáp. "Budeme stavať po častiach, pretože nevieme, koľko peňazí sa podarí získať nielen nám ako mestskej časti ale aj ostatným zúčastneným v projekte. Niektoré úseky trate stačí označiť značkami, na iných treba spevňovať povrchy, upravovať asfalt a niektoré treba kompletizovať," spresnil Schwab.

Z celkového úseku stačí podľa neho na ôsmich kilometroch osadiť značky, zvyšné treba kompletne vybudovať. Minimálne náklady na výstavbu predstavujú 50 miliónov korún. "V prípade, že budeme budovať aj nadchod nad hlavnou cestou, nad železnicou smerom do Vinohradov, vyžiada si to až 73 miliónov korún," doplnil. Vajnory uskutočňujú projekt v spolupráci s MČ Rača, mestami Svätý Jur, Pezinok, obcou Chorvátsky Grob, rakúskym mestom Gols a s poskytnutím nenávratného finančného prostriedku od Európskych spoločenstiev.

(sita)

Páčil sa vám článok?