Shopping Palace sa má o necelé dva roky rozšíriť aj o oddychovú a športovú časť

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nákupné centrum Shopping Palace, ktoré si spolu s hypermarketom TESCO Zlaté piesky stále udržiava primát najväčšieho centra svojho druhu na Slovensku, sa rozšíri o oddychovú a športovú časť.

Oddychovo-športové centrum, v ktorom budú sekundárnu funkciu plniť aj obchody, má vyrásť na severozápadnom okraji jazera Zlaté piesky, na území, ktoré je v súčasnosti vyplnené nevhodnými prevádzkami, zničenými budovami a zdevastovanými plochami. Centrum bude zamerané na služby a športovo ladené zariadenia typu bowling, biliard či fitnes. Má slúžiť návštevníkom na celoročné využívanie voľného času a bude dimenzované na kapacitu dvoch až piatich tisícok návštevníkov denne. Hlavný stavebný objekt je navrhnutý ako dvojpodlažná stavba s centrálnou dvojpodlažnou pasážou prebiehajúcou pozdĺž celého objektu (presnejšie dvoch objektov - Soravia IV a Soravia V) a napojenou na existujúcu pasáž v Shopping Palace. V južnej časti územia je navrhnutá štvorpodlažná administratívna časť so samostatným vstupom.

O rozmeroch dvoch nových objektov svedčí fakt, že spolu majú byť dlhé vyše 208 metrov a široké takmer 164 metrov. V objekte Soravia IV budú mať prevahu obchodné a obslužné zariadenia, Soravia V bude určená prevažne na voľný čas, oddychové a rekreačno-zotavovacie aktivity. Hlavný vstup do centra má byť zo západnej strany v smere od Studenej ulice. Navrhnuté je aj veľkoplošné parkovisko s 546 parkovacími miestami, ktoré bude prepojené s existujúcimi parkoviskami Shopping Palace a hypermarketu TESCO. Začiatok výstavby je naplánovaný na budúci rok, jej ukončenie na rok nasledujúci.

Nové oddychovo-športové centrum je pokračovaním snáh investora, ktorým je skupina Soravia Group, postupne vybudovať moderný polyfunkčný komplex, ktorý poskytne nielen možnosti na pohodlné nákupy, ale aj na voľný čas. Investor má aj ďalšie zámery, na západnom brehu chce napríklad vybudovať prístav pre plachetnice a loďky a naplánovaná je aj šiesta etapa rozvoja komplexu začleneného do projektu vybudovania centra rekreácie a voľného času na Zlatých pieskoch. Ako pri vlaňajšom otvorení Shopping Palace avizovali predstavitelia skupiny Soravia Group, ich zámerom je vytvoriť jedinečnú lokalitu, ktorá bude, podobne ako viedenský Donauinsel, spĺňať úlohu mestskej rekreačnej zóny.

Páčil sa vám článok?