Na Galvaniho stavajú hotel Holiday Inn Express

3.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Galvaniho ulici neďaleko letiska a diaľnice stavajú nový trojhviezdičkový hotel Holiday Inn Express. Výstavba sa začala vlani v októbri a v týchto dňoch bola ukončená hrubá stavba. Hotel dokončia v prvom kvartáli roku 2009.

Kapacita nového trojhviezdičkového business hotela je 176 izieb, z toho 87 izieb je označených ako Twin, 85 ako King Sofa a štyri izby budú určené pre hendikepovaných hostí, takže budú bezbariérové. Na šiestich podlažiach hotel poskytne okrem izieb aj dve reštaurácie, bar, konferenčné miestnosti pre 200 ľudí. Na vonkajšom parkovisku bude 120 parkovacích miest, z toho 116 pre autá a štyri pre autobusy.

Celková investícia predstavuje 14 miliónov eur. Developerom projektu je rakúska spoločnosť Raiffeisen evolution project development GmbH a prevádzkovateľom islandská spoločnosť Key Hotels Group, s.r.o. Hotel stavia na kľúč spoločnosť ZIPP, s.r.o.

Investori pri plánovaní hotela brali do úvahy skutočnosť, že Bratislava je dôležitou tranzitnou destináciou v rámci trojuholníka Praha - Budapešť - Viedeň. Mnoho turistov a podnikateľov prilieta práve do Bratislavy a zostáva tu jednu až dve noci, aby pokračovali vo svojej ceste ďalej. Hotel Holiday Inn Express vďaka svojej polohe blízko Letiska M. R. Štefánika a frekventovanej diaľnice má prinášať komplexné služby najmä pre tento typ zákazníkov. Cenová výhodnosť hotela by mala prilákať zvyšujúci sa počet pasažierov z neďalekého letiska. V blízkosti hotela sa nachádza nákupné centrum Shopping Park Avion a nábytkové domy IKEA a KIKA.

Holiday Inn Express je prvým hotelovým projektom spoločnosti Raiffeisen evolution project development GmbH na Slovensku. Táto spoločnosť však už v Bratislave vyvíja aktivity, nedávno začala s výstavbou obytného domu Olive Kramáre. Podľa vyjadrenia predstaviteľov spoločnosti by chceli na Slovensku rozvíjať aktivity najmä v segmente hotelov a bývania.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Archina Ltd., GFI studios, s.r.


Páčil sa vám článok?