Mnohé dlažobné kocky sa stále váľajú po zemi

21.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dlhodobo zničená a poškodená drobná kocková dlažba v okolí Reduty, na ktorú sme poukázali v predchádzajúcom čísle, by mala byť podľa prísľubov dopravného podniku opravená. Zatiaľ zmizlo len niekoľko rozbitých miest.

Prvé rozbité miesto zmizlo ešte tesne pred ôsmym májom neďaleko Pamätníka víťazstva na Námestí Eugena Suchoňa. To kvôli kladeniu vencov najvyššími ústavnými činiteľmi štátu. Druhé a tretie „hniezdo“ s uvoľnenými dlažobnými kockami opravoval nedávno robotník na Námestí Ľudovíta Štúra.

Ako sme sa ale dozvedeli, išlo o opravu komunikácie v súvislosti s rekonštrukciou Dessewffyho paláca, ktorý stojí vedľa budovy Slovenskej národnej galérie (Esterházyho palác). Robotníci opravovali dlažobné kocky len na miestach, kde nákladné vozidlá vchádzajú a vychádzajú zo stavby a kde sa otáčajú. Ostatné poškodené miesta, napríklad v smere na Medenú ulicu alebo na nábrežie ich podľa jedného z nich už nezaujímajú.

Celá drobná kocková dlažba v okolí budovy Slovenskej filharmónie je ešte v záruke. Súkromná spoločnosť, ktorá ju robila a v roku 2007 aj opravovala, odmieta ďalšie korekcie s odôvodnením, že dlažba nebola stavaná na jazdu nákladných vozidiel. Úsek od Námestia Ľ. Štúra je už staromestskou pešou zónou. Platí tu nariadenie o zákaze vjazdu vozidlám nad 3,5 tony. Zvláštne výnimky platia len po spoplatnenom povolení, ktoré vydáva bratislavský magistrát.

V predchádzajúcom vydaní sme informovali, že priestor pri koľajisku má na starosti Dopravný podnik Bratislava, a.s. Ten prisľúbil nápravu, no termín nepovedal. Niekoľko poškodených „hniezd” na Námestí E. Suchoňa či na Námestí Ľ. Štúra by nemal byť problém operatívne opraviť. Imidž centra mesta by sa iste zlepšil.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher
Páčil sa vám článok?