Na Kazanskej vyrastajú nové bytové domy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Do leta 2007 má vyrásť na Kazanskej ulici nový obytný komplex Malý Dunaj, ktorý dá mestskej časti ďalších takmer stopäťdesiat bytov a obohatí ju tiež o nadštandardné nebytové priestory.

Prvú časť objektu začal investor, Penzion - stavebné družstvo, stavať v júli tohto roku a ukončenie je plánované na november 2006. V budúcom roku sa však už začne aj s realizáciou druhej časti, ktorej projekty práve schvaľujú. Celé dielo by malo byť dokončené v lete 2007.

Autori projektu bytového komplexu Malý Dunaj, architekti Martin Hoza, Hana Királyová a Katy Paškanová, do nich umiestnili 76 bytov, pričom zhruba polovicu tvoria dvojizbové byty, v komplexe však má miesto i dvanásť jednoizbových bytov. Trojizbových bytov či nadštandardných štvorizbových bude v prvej časti komplexu zhodne po štrnásť. Zaujímavosťou je tiež návrat k pavlačovému riešeniu bytov, čo uvidíme po dokončení druhej časti objektu. Obyvatelia budú mať k dispozícii 46 garážových státí a 4 samostatné garáže. V parteri časti Malý Dunaj I bude 365 štvorcových metrov nebytových priestorov, v ktorých by mali nájsť miesto služby vyššieho štandardu, reštaurácia, prípadne môžu slúžiť ako priestory pre finančné inštitúcie

Etapa Malý Dunaj II ponúkne v lete 2007 ďalších 64 bytov, pokiaľ ide o garáže a nebytové priestory, investor ráta s podobnou štruktúrou, ako uplatnil v prvej etape.

Páčil sa vám článok?