K bizniscentrám majú pribudnúť aj vežiaky

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V lokalite medzi Plynárenskou a Jarabinkovou ulicou neďaleko miest, kde v uplynulých rokoch vyrástlo viacero biznis centier, by mal pribudnúť ďalší veľký polyfunkčný komplex s názvom Trinity.

Územie, na ktorom by zamýšľaný kolos mal stáť, je v súčasnosti zastavané - stojí tu dovedna 15 starých a zdevastovaných administratívnych objektov a bývalých výrobných hál, ktoré bude treba asanovať. Komplex by mali tvoriť tri veže, z ktorých dve majú mať 18 a jedna 21 podlaží, pričom každá z nich bude mať nad najvrchnejším podlažím ešte technologické podlažie, kde budú kotolne pre obytné priestory. Najvyšším bodom polyfunkčného komplexu by teda malo byť 22. podlažie najvyššej veže. Na prízemí v polyfunkčnej časti majú byť obchody a služby - šport shop, PNS, oprava obuvi, čistenie odevov, zlatníctvo, hodinárstvo, expozitúra banky, lekáreň, predajňa detských odevov, cestovná kancelária, drogéria a bar. Na druhom nadzemnom podlaží by mala byť internetová kaviareň, solárium, masážny salón, darčeková predajňa, pizzeria, kaderníctvo, kozmetický salón, kvetinárstvo, fotolab, butiky, parfuméria, cukráreň a reštaurácia. Tretie podlažie by malo byť vyhradené pre administratívne priestory, na vyšších podlažiach by malo byť dovedna 421 bytov. O rozmeroch zamýšľaného komplexu veľa napovie fakt, že návrh ráta s bývaním pre 914 ľudí, 318 zamestnancami v administratívnej časti a so 606 zamestnancami v polyfunkčnej časti - dovedna je to 1838 ľudí. Takýto počet osôb si vyžaduje aj primerané možnosti na parkovanie - v podzemnej parkovacej garáži je navrhnutých 223 miest, má tu byť aj štvorpodlažný parkovací dom s ďalšími 541 miestami s vjazdom a výjazdom z Plynárenskej a Jarabinkovej ulice.

Stavba komplexu si vyžiada aj rekonštrukciu a rozšírenie Jarabinkovej ulice a vybudovanie cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Prievozská - Jarabinková. Potrebná bude aj rekonštrukcia vodovodu a kanalizácie. V rámci výstavby sa ráta aj s výsadbou novej zelene a sadovými úpravami.

Stojí za zmienku, že projekt sa pôvodne volal Tri veže, ale na trhu sa objavil investor iného polyfunkčného areálu s názvom Three Towers (ide o tri vežiaky, ktorých výstavba je naplánovaná na Bajkalskej ulici), a tak sa názov Tri veže zmenil na Trinity, aby nedochádzalo k mylnej zámene týchto dvoch projektov. Termín začatia výstavby ešte nie je presne známy, jej trvanie sa odhaduje na dva roky.

Páčil sa vám článok?