V meste pribudnú ďalšie biznis centrá, na Prievozskej ulici vyrastie Apollo II

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V najbližších desiatich rokoch spoločnosť HB Reavis Group pripravuje výstavbu asi 22 administratívnych budov v niekoľkých lokalitách Bratislavy s celkovou prenajímateľnou plochou vyše 280-tisíc štvorcových metrov.

Ako sme už informovali, na území bývalých Bratislavských automobilových závodov na Prievozskej ulici, medzi Apollo Business Center a sídlom Orange, plánuje vybudovať administratívny komplex Apollo Business Center II s celkovou prenajímateľnou plochou približne 75-tisíc štvorcových metrov (na vizualizácii z pohľadu z Prievozskej ulice). Komplex bude pozostávať zo siedmich budov slúžiacich na administratívu, obchod a služby. Dve z nich budú mať sedem nadzemných podlaží, jedna osem, dve deväť a dve 17 podlaží. Vzniknú štyri areály so spoločnými dvoj-, resp. trojpodlažnými podzemnými garážami, v ktorých je navrhnutých dovedna 1126 parkovacích miest. Súčasťou komplexu budú aj pešie zóny, ktoré vytvoria miesto na prechádzky a odpočinok, pričom zámer ráta s tým, že v jeho centrálnej časti vznikne námestie s fontánou.

HB Reavis Group okrem toho v súčasnosti už stavia prvé dve budovy ďalšieho administratívneho komplexu - City Business Center (CBC) na Karadžičovej ulici. Celkový komplex štyroch administratívnych budov a jedného bytového domu bude predstavovať 62 700 štvorcových metrov prenajímateľnej plochy. Na Karadžičovej ulici tak vznikne moderný mestský bulvár tvoriaci prirodzenú hranicu mestskej časti Staré Mesto. Prvé dva objekty CBC I a II poskytnú 38 500 štvorcových metrov kancelárskych priestorov, pričom 25-podlažné City Business Center I sa stane významným orientačným bodom rozvíjajúcej sa obchodno-administratívnej časti mesta. Ďalším projektom, ktorý pripravuje HB Reavis Group, je redevelopment autobusovej stanice na Mlynských Nivách. Tu by mal vzniknúť viacúčelový projekt zahŕňajúci administratívne aj bytové priestory, hotel, obchody a sociálne zázemie. Projekt nepočíta so zrušením autobusovej stanice.

Developerská spoločnosť HB Reavis Group pôsobí na slovenskom trhu nehnuteľností od roku 1993. Vybudovala prvý moderný administratívny komplex na Slovensku Bratislava Business Center I-IV, pokračovala výstavbou najväčšieho slovenského nákupno-zábavného centra Aupark a v marci 2005 otvorila doteraz najväčšie administratívne centrum Apollo Business Center. V druhom štvrťroku 2005 ukončila výstavbu Logistického centra Bratislava - Rača.

Páčil sa vám článok?