Trnávčania sa môžu vyjadriť k rozvoju lokality

12.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Ružinov sa môžu vyjadriť k urbanistickej štúdií a možnosti rozvoja lokality Trnávka.

Verejné zhromaždenie sa uskutoční v utorok o 16:00 vo veľkej zasadačke na prízemí ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici. Okrem urbanistickej štúdie územia sa bude diskutovať aj o možnostiach rozvoja tejto lokality. Informácie zverejnila mestská časť na svojej internetovej stránke.

Pred mesiacom mali Ružinovčania možnosť vyjadriť sa k urbanistickým štúdiám a rozvoju lokalít Pošeň a Trávniky. Na zhromaždení kritizovali občania najmä rozsiahlu výstavbu a strácajúcu sa zeleň v mestskej časti. Podľa hovorcu ružinovského starostu Maroša Smolca sa zišli preto, aby sa vyjadrili k zonálnym štúdiám, ktoré majú regulovať výstavbu na danom území. Diskutovalo sa napríklad o oblasti Ružinovskej ulice, pozdĺž ktorej chcú zhotovitelia štúdie vytvoriť bulvár, chcú, aby tu prevládala zeleň a bolo to vhodné miesto pre šport a rekreáciu.

Občania upozorňovali napríklad na nebezpečnú situáciu na križovatkách Hraničná a Mierová, kde dochádza často ku kolíziám, a preto by tu mali umiestniť semafor. Niektorí nesúhlasili s umiestnením billboardov, ďalší upozornili aj na to, že im chýba kultúrne, spoločenské a oddychové centrum, kde by bol okrem iného aj dostatok zelene. V závere diskusie sa takmer všetci zúčastnení zhodli na tom, že by o týchto problematikách chceli diskutovať aj s bratislavským primátorom Andrejom Ďurkovským, v čom ich aj prítomní poslanci podporili.

(sita)

Páčil sa vám článok?