Na Štrkovci má vyrásť výšková dominanta

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na nároží Drieňovej a Sabinovskej ulice neďaleko Štrkoveckého jazera by mali v budúcom roku začať stavať novú dominantu - polyfunkčný dom, ktorý by mal mať 18 nadzemných podlaží.

Miesto, na ktorom by mala nová dominanta stáť, je z východu ohraničené Sabinovskou ulicou, z juhu Drieňovou, zo severu administratívnou budovou a západná hranica pozemku susedí s budovou Okresného súdu Bratislava II. V súčasnosti je táto plocha nevyužitá, ide o nefunkčné parkovisko. Novostavbu majú tvoriť tri navzájom prepojené objekty, z ktorých najvyšší má mať 18 podlaží a najnižší šesť. V parteri je navrhnutá vstupná hala pre administratívnu a bytovú časť, reštaurácia a expozitúra banky. Na druhom a treťom podlaží by mali byť administratívne priestory, dve najvyššie podlažia majú byť vyhradené pre technológiu (kotolňa, strojovňa výťahu a podobne). Na zvyšných podlažiach má byť spolu 92 bytov rôznych veľkostí od jednoizbových až po veľké mezonetové byty so štyrmi, resp. piatimi izbami.

Súčasťou objektu sú aj dvojpodlažné podzemné garáže navrhnuté v dvoch variantoch odlišujúcich sa počtom parkovacích miest a ich priestorovou lokalizáciou, v ktorých by malo byť buď 138 alebo 158 parkovacích miest. Ďalších 67 parkovacích miest je navrhnutých vonku pri budove. Dopravné riešenie by malo byť zabezpečené z Drieňovej i zo Sabinovskej ulice. Namiesto zelene, ktorá má ustúpiť výstavbe, je navrhnutá nová, pričom sa počíta aj so stromoradím súbežným s Drieňovou ulicou, ďalšia zeleň má byť na terasách.

Nový objekt bude mať vyše 53 metrov, zreteľne teda prevýši trojicu jedenásťposchodových panelových domov, ktoré scenérii v okolí Štrkoveckého jazera dominujú od 60. rokov minulého storočia. Ak sa výstavba začne v plánovanom termíne na jar budúceho roka, ukončená by mohla byť koncom roku 2007.

Páčil sa vám článok?