Na Martinčekovej chcú stavať ďalší výškový dom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Martinčekovej ulici v Ružinove neďaleko Bajkalskej ulice by mal v dohľadnom čase pribudnúť 14-podlažný polyfunkčný dom, v ktorom je okrem administratívnych priestorov navrhnutých aj 51 bytov.

Miesto, kde má novostavba stáť, je zo severu ohraničené obchodným domom Vetex, z východu garážami, z juhu prístupovou komunikáciou k existujúcemu obytnému domu a administratívnej budove nazývanej Rotunda a zo západu Martinčekovou ulicou. Pozemok je momentálne nevyužitý, na jeho východnej strane je prízemný dom so sedlovou strechou, ktorý je určený na demoláciu.

Na prvom nadzemnom podlaží novostavby sú navrhnuté obchodné prevádzky, na druhom kancelárie, na treťom až piatom administratívne priestory a byty, na 6. až 12. podlaží má byť čisto bytová časť. Štyri byty by mali byť aj na poslednom trinástom „uskočenom“ podlaží. Súčasťou stavby je aj garážový dom s jedným podzemným a štyrmi nadzemnými podlažiami, v ktorom bude sto parkovacích miest. Okrem toho pri ňom má byť aj vonkajšie parkovisko s ďalšími 19 miestami. V rámci stavby sa predpokladá vybudovanie aj novej obojsmernej vozovky medzi Martinčekovou ulicou a rampou vedúcou na prvé podzemné podlažie. Stavať by sa malo začať v budúcom roku.

Páčil sa vám článok?