Na mieste bývalého areálu BAZ bude sedem administratívnych budov i nové námestie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ako sme už informovali, pri Prievozskej ceste, na ploche, kde ešte nedávno stáli výrobné haly BAZ, vyrastie nový biznis park, ktorý ponesie názov Apollo Business Center II. Dnes prinášame ďalšie podrobnosti o tomto projekte.

Na pozemku ohraničenom Prievozskou, administratívnym komplexom Apollo Business Center I a zbernou komunikáciou Mlynské nivy, postavia sedem budov slúžiacich na administratívu, obchod a služby. Dve z nich budú mať sedem nadzemných podlaží, jedna osem, dve deväť a dve 17 podlaží. Vzniknú štyri areály so spoločnými dvoj-, resp. trojpodlažnými podzemnými garážami, v ktorých je navrhnutých dovedna 1126 parkovacích miest. Niektoré z budov budú prepojené niekoľkopodlažnými zasklenými spojovacími lávkami. Stavby majú mať moderný architektonický výraz, na fasádach majú prevažovať presklené plochy v kombinácii s plnými plochami obkladov. O rozsahu výstavby svedčí napríklad aj údaj, že len administratívne priestory budú na ploche vyše 72-tisíc štvorcových metrov.

Po výstavbe vznikne ucelený komplex budov vytvárajúcich pracovnú oázu v širšom centre Bratislavy. Jeho súčasťou budú aj pešie zóny, ktoré vytvoria miesto na prechádzky aj odpočinok, pričom zámer ráta s tým, že v centrálnej časti komplexu vznikne námestie s fontánou. V primeranom množstve sa tu má objaviť aj zeleň. Projekt, ktorý je súčasťou širšieho zámeru zmeniť využitie tejto časti Ružinova z výrobných funkcií na nevýrobné, prinesie ďalší veľký impulz na rozvoj biznisu v búrlivo sa rozvíjajúcej lokalite, kde už funguje niekoľko veľkých administratívnych centier. Náklady na výstavbu sa odhadujú na tri miliardy korún, jednotlivé areály si vyžiadajú náklady asi 600, 700, 800 a 900 miliónov. Predpokladaný termín začiatku výstavby je február budúceho roku, jej trvanie je naplánované na jeden a pol roka. S podrobnosťami projektu sa možno v týchto dňoch oboznámiť na magistrátnom pracovisku Služby občanom - Front Office na Primaciálnom námestí na prízemí Novej radnice.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie