Motoristi zničili most pri Veľkom Draždiaku

7.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zaznamenali sme sťažnosti čitateľov, že po komunikácii v blízkosti Veľkého Draždiaka, najmä v úseku od lávky ponad Chorvátske rameno naproti Lietavskej a Janotovej po Tematínsku ulicu, jazdia napriek zákazu vjazdu autá.

Petržalský miestny úrad sa zaoberal problematikou pohybu motorových vozidiel v okolí Veľkého Draždiaka počas celého uplynulého roku. Na dvoch prístupových miestach boli osadené zátarasy, ktoré v minulosti boli zničené. Prejazd vozidiel poškodil chodník smerujúci k Tematínskej ulici.

Vlani investoval miestny úrad do úpravy chodníka asi pol milióna korún, pričom v spolupráci s políciou sa začali vykonávať pravidelné kontroly dodržiavania dopravných predpisov, najmä rešpektovania zákazu vjazdu.

„Lokalita Veľký Draždiak je v posledných mesiacoch frekventovaným miestom z hľadiska stavebných prác, pričom ťažké nákladné motorové vozidlá pracujúce na stavbách mali využívať tiež komunikácie, ktoré boli určené len pre osobné motorové vozidlá,“ povedal nám hovorca petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

„Preto došlo k narušeniu statiky mosta cez Chorvátske rameno (10-metrový úsek vybudovaný v roku 1970) a v decembri 2007 preto vydal prednosta miestneho úradu rozhodnutie, ktorým sa zakazuje prejazd všetkých motorových vozidiel cez tento most v blízkosti tenisových kurtov.“

Ako dodal, o havarijnom stave mosta boli informované podnikateľské subjekty sídliace pri Veľkom Draždiaku a uzatvorený úsek cesty - most - bol vyznačený dopravným značením. „Informáciu o aktuálnej situácii dostali i členovia miestnej rady a z hľadiska budúcnosti je možné riešiť tento stav tak, že v rozpočte mestskej časti pre rok 2008 sa vyčlenia finančné prostriedky na odstránenie havarijného stavu, t. j. rekonštrukciu mosta,“ uviedol Ľ. Andrassy. Miestna samospráva podľa neho rokuje aj s podnikateľskými subjektmi z lokality pri Veľkom Draždiaku o ich možnej participácii pri rekonštrukcii.

(juh)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?