Nedostatky na petržalskom korze odstránia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po odovzdaní poslednej stavebnej časti Petržalského korza sa na našu redakciu obrátilo niekoľko čitateľov s poukazmi na viaceré nedostatky, ktorými táto zóna trpí.

Sťažovali si predovšetkým na nedostatočné osvetlenie na začiatku zóny od železničnej stanice Petržalka až po Gercenovu ulicu, na nedostatky v dopravnom značení, ako aj na to, že po komunikácii, ktorá má slúžiť len peším, cyklistom a korčuliarom, jazdia osobné autá, navyše neprimeranou rýchlosťou.

Ako nám odpovedala hovorkyňa mestskej časti Milka Podmajerská, starosta Vladimír Bajan už pri odovzdávaní pripomenul, že dobudovanie korza si vyžiada niekoľko rokov. To znamená, že v podstate išlo o odovzdanie poslednej stavebnej časti zóny. Pripustila, že to mestská časť pri odovzdávaní úseku po Einsteinovu ulicu náležite nezdôraznila.

Ku kritike čitateľov uviedla, že prevádzkovateľom osvetlenia v zóne nebude mestská časť, ale mesto, ktorému v týchto dňoch odovzdávajú dokumentácia stavby. Pokiaľ ide o nežiaducu jazdu áut po pešej zóne, samospráva Petržalky tu plánuje osadiť mechanické zábrany v podobe stĺpikov. Nedotiahnuté tiež bolo dopravné značenie, podľa informácie z miestneho úradu nebol preň spracovaný potrebný projekt, ale pri budovaní korza vypracovali len projekt na orientačný systém. Všetky tieto nedostatky chce Petržalka v krátkom čase vyriešiť.

Páčil sa vám článok?