Na Budatínskej ulici chcú postaviť výškový hotel

10.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Budatínskej ulici, v blízkosti parkovísk supermarketu Terno a autoservisu Impa, sa pripravuje výstavba hotela, v ktorom by mali byť aj prenajímateľné byty.

Pozemok, na ktorom má novostavba stáť, sa v súčasnosti nevyužíva a je na ňom len trávny porast. Budova bude mať 22 nadzemných podlaží, pričom jej časť od 16. do 22. podlažia je oproti nižším podlažiam pootočená, čo je hlavnou a najviditeľnejšou architektonickou zaujímavosťou tejto stavby, ktorá má predpoklady na to, aby sa stalo výškovou dominantou a zároveň orientačným bodom v tejto lokalite. K dispozícii bude 159 parkovacích státí v jednopodlažnej podzemnej parkovacej garáži a ďalších 113 miest na vonkajšom parkovisku.

Na prízemí je navrhnutá vstupná hala s recepciou a reštauráciou s kapacitou 120 stoličiek. Prízemie a druhé nadzemné podlažie opticky spája galéria. Na druhom nadzemnom podlaží sú v jednej časti navrhnuté kancelárske priestory pre vedenie hotela, v druhej časti tri kongresové sály rôznej veľkosti s možnosťou vzájomného prepojenia, resp. oddelenia.

Nad vstupom do objektu je navrhnuté aj fitnes centrum. Na treťom až pätnástom nadzemnom podlaží bude 150 hotelových izieb s 300 lôžkami, v časti od 16 do 22. nadzemného podlažia má byť spolu 35 bytov určených na dlhodobý prenájom so štandardným vybavením a zariadením.

Dopravné napojenie je navrhnuté z Budatínskej ulice s využitím jestvujúceho areálového pripojenia autoservisu Impa. Zámer predpokladá aj sadové úpravy v dvoch variantoch - jeden ráta so zeleňou v okolí budovy, druhý aj so zatrávnením strechy nad druhým nadzemným podlažím, čo predpokladá dvakrát toľko zelene ako prvý variant.

Cieľom výstavby hotela je rozšíriť ponuku ubytovacích kapacít v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Investičné náklady na výstavbu predstavujú sumu 590 miliónov korún, začiatok výstavby sa predpokladá v novembri 2008, ukončenie v októbri 2010.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Sven Szokolay
Páčil sa vám článok?