Ktosi chcel manipulovať anketu o Vydrici

14.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Internetová anketa Bratislavských novín o budúcej podobe Vydrice bola minulý týždeň vystavená pokusu o manipuláciu hlasovania.

Prijali sme preto niektoré opatrenia, aby sme eliminovali ďalšie pokusy manipulovať s výsledkami ankety. Veríme, že ďalšie hlasovanie bude opäť korektné, aj keď počítačoví odborníci tvrdia, že žiadny systém nie je imúnny proti zlému úmyslu.

Treba pripomenúť, že toto internetové hlasovanie nie je regulárnym referendom ani reprezentatívnym prieskumom verejnej mienky. Je to len zrkadlo názorov tých čitateľov, ktorí navštívili stránku www.bratislavskenoviny.sk a chceli prostredníctvom nej vyjadriť svoj názor.

Nechceme špekulovať, kto a prečo mal záujem manipulovať internetovú anketu o budúcej podobe Vydrice. Považujeme však za detinské domnievať sa, že takouto manipuláciou možno zmeniť realitu.

Nie je hanba, ak má niekto iný názor ako väčšina čitateľov novín či obyvateľov mesta. Hanba je, ak si to nechce priznať a tvrdí ešte opak. Hanba je, ak chce podvádzať a myslí si, že manipuláciou s číslami oklame ostatných. Klame však akurát tak sám seba.

Radoslav Števčík
Páčil sa vám článok?