Na výstavbu chcú využiť aj ornú pôdu

5.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva Podunajských Biskupíc je nespokojná s možnosťami územného rozvoja, ktorý považuje za nevyvážený, orientovaný na využívanie území na aktivity obslužného a výrobno-distribučného charakteru.

Spolu s blízkosťou Slovnaftu odsúva súčasný územný plán význam mestskej časti do polohy výrobnej a priemyselnej okrajovej štvrte mesta, bez možností rozvíjania obytných, ekonomických, sociálnych, administratívnych, voľnočasových aktivít, ako aj rozvoja cestovného ruchu. Návrhy zmien sa týkajú 25 lokalít, z ktorých väčšina nebola zapracovaná do nového územného plánu.

Vzhľadom na to, že časť navrhnutých zmien v územnom pláne si vyžaduje zabratie poľnohospodárskej pôdy, mestská časť sa obrátila na krajský pozemkový úrad. Prvýkrát po roku 1993 sa jej podarilo získať kladné vyjadrenie úradu k využitiu poľnohospodárskej pôdy aj na iné účely.

Biskupická miestna samospráva preferuje urbanizáciu územia najmä vo východných, v južných a v západných okrajových polohách mestskej časti. V rámci rozvojových plôch mimo súčasného zastavaného územia predpokladá novú obytnú zástavbu, rôzne komerčné aktivity, ale aj rozširovanie plôch na športové a rekreačno-zotavovacie aktivity.

(rob)

Páčil sa vám článok?