Na Bajkalskej ulici vyrastie Green Tower

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dvadsať nadzemných podlaží má mať nová administratívna budova s názvom Green Tower (Zelená veža), ktorej výstavba sa pripravuje na Bajkalskej ulici v Ružinove.

Parcela, na ktorej má nová výšková dominanta stáť, je ohraničená Bajkalskou ulicou, ulicou Mlynské nivy, areálom autoservisu a skladovo-predajnými priestormi firmy SIAD (technické plyny). V súčasnosti má podobu areálu tvoreného betónovou plochou, ktorá sa využíva na parkovanie áut.

Novostavba, ktorá tu má vyrásť, má mať tri podzemné a dvadsať nadzemných podlaží. Druhé a tretie podzemné podlažie má slúžiť ako sklad, bude tu archív písomností, prvé podzemné a prvých päť nadzemných podlaží má slúžiť na parkovanie, pričom v parteri je navrhnutá aj občianska vybavenosť.

V parkovacej garáži je podľa návrhu spolu 299 státí, ďalšie miesta by mali byť pri novostavbe, pričom povrchové parkovisko je navrhnuté v dvoch variantoch (jeden ráta s 38, druhý s 26 parkovacími miestami). Dopravne bude novo vybudovaný areál napojený na ulicu Mlynské nivy.

Na šiestom až devätnástom nadzemnom podlaží majú byť administratívne priestory, najvyššie, dvadsiate nadzemné podlažie bude splniť spoločenskú funkciu. Fasáda budovy má byť presklená, jej južná a západná časť bude chránená pred slnkom žalúziami. V okolí budovy a na streche parkovacej garáže na úrovni piateho nadzemného podlažia sa ráta so sadovníckymi úpravami a výsadbou zelene.

Predpokladaný začiatok výstavby je august 2008, jej ukončenie je naplánované na december 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Compass, s.r.o.
Páčil sa vám článok?