Načierno vraj začal stavať bývalý starosta

19.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výstavbu tréningovej haly a hotela pri Zimnom štadióne V. Dzurillu sprevádzajú mediálne šumy. Bývalý a súčasný starosta Ružinova sa vzájomne obviňujú z toho, že sa stavia načierno.

Ako nás informoval hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec, tréningová hala je dokončená. „S jej výstavbou sa začalo v apríli 2006, keď bol starostom Pavol Kubovič na základe stavebného povolenia viazaného na zmluvu o budúcej zmluve medzi magistrátom a mestskou časťou, ktorá nebola naplnená,“ povedal nám.

„Podľa aktuálneho výpisu z katastra nehnuteľností z 30. júla 2007 vlastníkom pozemkov, na ktorých stoja hokejová, curlingová hala a hotel, je Fakultná nemocnica s poliklinikou, Bratislava. V súčasnosti prebieha súdny spor o vlastnícke práva k uvedeným pozemkom medzi magistrátom a nemocnicou. Nie je štandardné vydávať stavebné povolenie za takýchto okolností. Z dôvodu, že staviteľ nemá vzťah k pozemkom, nebolo požiadané o kolaudáciu.“

Podľa M. Smolca sa stavebné povolenie týka len športovej haly a prízemnej časti polyfunkčnej budovy. Ako dodal, následná výstavba hotela bola uskutočnená bez stavebného povolenia. Bývalý starosta P. Kubovič tvrdí, že túto „čiernu stavbu začali stavať za nového starostu“.

M. Smolec na margo tohto tvrdenia uvádza: „Dňa 13. novembra 2006 Pavol Kubovič podpísal Dodatok č. 4 k zmluve o dielo, ktorý hovorí o spomínanej hotelovej časti. Dňa 18. novembra 2006 boli do stropnej dosky na kóte + 6.4 vložené prepájajúce armatúry na stĺpy pre hotelovú časť stavby. Dňa 28. novembra 2006 bola daná objednávka od exstarostu na štítové murivo, ktoré je zároveň murivom hotela. Podľa zápisu stavebného denníka zo dňa 7. decembra 2006 je zrejmé, že práce sa začali aj na hotelovej časti. Starosta Slavomír Drozd (Smer-SD) nastúpil do funkcie starostu Ružinova 3. januára 2007. Stavba hotela sa doviedla do jej uzatvorenia, aby nebola zničená a vykradnutá. V súčasnosti je zakonzervovaná.“

Podľa M. Smolca sa starosta S. Drozd v súčasnosti snaží vybaviť vzťah mestskej časti k pozemkom. Po stretnutí s ministrom zdravotníctva Ivanom Valentovičom je možnosť pozemky odkúpiť. Cena by mala byť podľa znaleckého odhadu.

(juh)
Páčil sa vám článok?