Statika Auparku vraj vôbec nie je narušená

17.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Objavili sa chýry, že stavba výškovej budovy Aupark Tower narušila statiku celého Auparku. Prispeli k nim zrejme stavebné práce, ktoré sa vykonávajú v podzemnej parkovacej garáži a v parkovacom dome.

„O tom, že Aupark Tower narušil statiku celého Auparku, sa taktne mlčí,“ objavilo sa v diskusii Bratislavského fóra na www.bratislavskenoviny.sk. Špekulácie vyvolala stavebná činnosť v pôvodných podzemných garážach a v nadzemnom parkovacom dome nákupného centra.

„Neviem, čo sa deje v garážach, ale pracujú tam veľmi usilovne. Pôvodne som si myslel, že budú navyšovať parkovací dom o ďalšie poschodia, lebo kapacita nestačí, ale vidím, že posilňujú aj stĺpy vo vnútri pri výťahoch a zabrali tam ďalšie miesta,“ objavilo sa v internetovej diskusii. „Ak nie je statika Auparku narušená, ako si mám vysvetliť stavebné práce v podzemných garážach a v parkovacom dome?”

„Nie je pravda, že výstavba administratívnej budovy Aupark Tower narušila statiku nákupného centra Aupark,“ povedala nám Želmíra Rácová zo spoločnosti HB Reavis Group, ktorá postavila nákupno-zábavné centrum Aupark a stavia aj výškovú budovu Aupark Tower. Ako vysvetlila, stavebné  prace, ktoré sa momentálne vykonávajú v podzemnom parkovisku, súvisia s prestavbou priestorov bývalej Aulandie na treťom nadzemnom podlaží a  parkovací dom sa rekonštruuje.

(juh)
Páčil sa vám článok?